Programul Windows Insider depăşeşte numărul de un milion de utilizatori

14.10.2014
Programul Windows Insider depăşeşte numărul de un milion de utilizatori

În urmă cu două săptămâni, Microsoft a anunţat Windows 10 şi a lansat prima versiune de test numită Technical Preview. Se pare că publicul a fost receptiv la iniţiativa companiei de a testa noul sistem de operare, întrucât nu mai puţin de un milion de conturi Windows Insider au fost înregistrate în acest scurt timp.

Desigur, înregistrarea unui cont nu înseamnă automat că utilizatorul a realizat o instalare de  Windows 10, însă dovedeşte că există interes pentru astfel de iniţiative. Utilizatorii doresc să se implice încă de la început în testarea versiunilor noi de software, iar programul Insider de la Microsoft pare să fie un succes.

În acest timp, aproximativ 200.000 de articole cu feedback au fost trimise către Microsoft, raportând probleme descoperite în utilizare, sau oferind sugestii despre îmbunătăţirea noului Windows 10. Comform statisticilor interne Microsoft, mai puţin de jumătate dintre instalările sistemului de operare sunt realizate pe maşini virtuale, ceea ce înseamnă că deja există foarte mulţi utilizatori care folosesc Windows 10 ca sistem de operare instalat nativ pe un PC.

Aceleaşi statistici raportează că fiecare utilizator foloseşte în medie 7 aplicaţii pe zi. Probabil că software-ul care colectează aceste date este acelaşi care înregistrează şi apăsările de butoanele de pe tastatură, descoperit de curând în varianta Technical Preview.

Windows 10 se va lansa spre finalul anului 2015 pe PC-uri, tablete, smartphone-uri şi console Xbox, iar o versiune cu mai multe funcţii orientate către consumatori va veni în primăvară, odată cu evenimentul Build.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult