Windows 10 afişează reclame în Start Menu

15.10.2015
Windows 10 afişează reclame în Start Menu

Prezente deja de mult timp pe consolele din seria Xbox, bannerele cu reclame vor fi  în curând afişate şi pe PC-urile cu sistem Windows 10, chiar în lista de programe din Start Menu.

Oferit ca upgrade gratuit utilizatorilor de Windows 7 şi Windows 8/8.1, cel mai nou sistem de operare Microsoft nu este neapărat şi cel mai puţin profitabil, compania din Redmond având alte mijloace pentru a face bani de pe urma utilizatorilor. Una dintre aceste metode va fi afişarea de reclame în Start Menu, chiar sub secţiunea rezervată aplicaţiilor folosite recent.

Windows 10 afişează reclame în Start Menu

Modificarea este adusă începând cu build 10565, distribuit deja utilizatorilor de Windows 10 înscrişi în programul Windows Insider.

Din fericire nu este vorba de bannere cu reclame în sensul clasic, ci ˝sugestii„ pentru aplicaţii de instalat, unele gratuite. În plus, cei care nu văd utilitatea ˝sugestiilor„ primite le pot ascunde, individual sau permanent. Afişată şi la click dreapta, setarea poate fi găsită şi în meniul Settings > Personalization > Start, sub numele Occasionally show suggestions in Start.

Momentan, afişate doar în ultima ediţie Windows 10 Preview, ˝sugestiile„ de aplicaţii ar putea fi introduse şi în versiunea oficială a sistemului de operare, dacă etapa iniţială de testare decurge conform aşteptărilor Microsoft, iar reacţiile primite din partea utilizatorilor sunt favorabile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult