Windows 10 Build 9901 include noutăţi şi schimbări interesante

15.12.2014
Windows 10 Build 9901 include noutăţi şi schimbări interesante

Microsoft a anunţat că va organiza un eveniment important în luna ianuarie, iar subiectul acestuia se pare că va fi prima versiune Consumer Preview a viitorului sistem de operare Windows 10. Între timp, versiunea neoficială Windows 10 Build 9901 a apărut pe Internet, iar aceasta include deja o parte dintre surprizele pe care Microsoft ni le pregăteşte pentru luna viitoare.

Cele mai vizibile noutăţi, atât la propriu cât şi la figurat, sunt cele de natură grafică. Astfel, Taskbar are un design nou şi un câmp de căutare integrat cu Cortana, bara de control a aplicaţiilor Modern UI a fost îmbunătăţită cu butoane mai mari pentru meniu, închidere, maximizare sau minimizare, iar meniul setărilor aplicaţiilor Modern UI apare acum în cadrul ferestrelor şi nu ataşat de marginea ecranului ca până acum.

Cele două module diferite PC Settings şi Control Panel, unul dintre aspectele enervante ale actualului Windows 8.1, au fost comasate într-un singur panou pentru control numit PC Settings. Windows Store a fost şi el actualizat, acesta urmând să ofere un mod de navigaţie vertical şi să comaseze toate tipurile de conţinut: aplicaţii, jocuri, muzică, filme şi TV.

În final, versiunea 9901 oferă versiuni actualizate ale aplicaţiilor Camera, Photos, Calculator, Maps şi Calculator, iar pe lista produselor software noi se regăseşte Remind Me. Aplicaţia Xobx se pare că va unifica toate produsele separate de până acum, însă aceasta nu este functională în acest moment şi nu este prea clar ce tipuri de conţinut va comasa.

Mai multe noutăţi vom afla însă pe 21 ianuarie, când Microsoft va prezenta oficial toate transformările prin care a trecut Windows 10 în ultimele luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News