Windows 10, oferit începând de astăzi ca upgrade gratuit pentru utilizatorii din 190 de ţări

29.07.2015
Windows 10, oferit începând de astăzi ca upgrade gratuit pentru utilizatorii din 190 de ţări

Windows 10 este disponibil oficial începând de astăzi, utilizatorii din 190 de ţări urmând să primească noul sistem de operare ca upgrade gratuit, sau preinstalat pe noile PC-uri şi tablete.

“Astăzi intrăm într-o nouă eră Windows. Încă de la început, Windows 10 a fost unic – conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste 5 milioane de fani, livrat ca serviciu şi oferit ca upgrade gratuit”, a declarat Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group Microsoft Corp. „Windows 10 a fost dezvoltat în acord cu viziunea noastră de a avea o experienţă de operare mai personală, mai naturală, mai mobilă şi mai sigură. Suntem foarte încântaţi să oferim,  împreună cu partenerii noştri, cel mai bun Windows care a existat vreodată, un sistem de operare care le va permite oamenilor şi organizaţiilor din întreaga lume să realizeze lucruri extraordinare.”

Windows 10, oferit începând de astăzi ca upgrade gratuit pentru utilizatorii din 190 de ţări

Windows 10 vine cu inovaţii precum Cortana2, o aplicaţie pentru Xbox şi Microsoft Edge, oferind o experienţă familiară, dar în acelaşi timp mai personală şi productivă.

Prezentat drept cel mai sigur Windows de până acum, Windows 10 este livrat ca serviciu şi ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovaţii şi funcţii de securitate. Noul sistem de operare promite o experienţă unică, disponibilă pe o gamă largă de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens şi multe altele, peste 2.000 de dispozitive şi configuraţii fiind deja în proces de testare.

Tot începând de astăzi, Microsoft pune la dispoziţia utilizatorilor noul Windows Store de unde aceştia vor putea descărca aplicaţii pentru Windows 10. Simultan dezvoltatorii au la dispoziţie kit-ul Windows Software Development, asistând crearea de noi aplicaţii  pentru Windows 10.

Optimizări pentru securitate

Microsoft a adus îmbunătăţiri componentelor Windows Defender şi SmartScreen care asigură protecţie împotriva viruşilor, malware şi phishing, cât şi inovaţii precum Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur şi care nu solicită o parolă. Păstrarea device-ului actualizat este simplă, utilizatorii urmând să primească actualizări gratuite care îi vor ajuta să beneficieze de cele mai noi funcţii şi opţiuni de securitate pe parcursul ciclului de viaţă al dispozitivului. 

Îmbunătăţiri pentru productivitate

Windows 10 este mai personal şi mai productiv, cu capacităţi integrate de recunoaştere vocală, tactilă sau a instrumentelor de tipul stilourilor, pentru o interacţiune mai naturală cu PC-ul. Este conceput pentru o integrare perfectă cu Office şi Skype şi permite o trecere uşoară de la o aplicaţie la alta, precum şi o mai bună organizare prin funcţiile Snap şi Task View. Windows 10 vine cu numeroase experienţe şi dispozitive inovatoare, printre care:

  • Cortana – asistentul personal digital care vă ajută să găsiţi rapid informaţiile necesare la momentul potrivit;
  • Noul browser Microsoft Edge – permite utilizatorilor să navigheze, să citească şi să marcheze informaţiile rapid, precum şi să partajeze informaţii pe Internet;
  • Integrare Xbox – aduce experienţa Xbox pe dispozitivele Windows 10, de la  prieteni, jocuri şi victorii; 
  • Continuum – optimizează aplicaţiile şi experienţele între modurile touch şi desktop;
  • Aplicaţii native precum Photos, Maps, Groove – noua aplicaţie de muzică de la Microsoft şi Movies & TV oferă opţiuni de divertisment şi productivitate. Cu OneDrive, fişierele pot fi partajate şi actualizate mai uşor pe orice dispozitiv;
  • Aplicaţia Microsoft Phone Companion – le permite telefoanelor iPhone, Android sau Windows să comunice fără probleme cu dispozitivele Windows 10;
  • Noile aplicaţii Office Mobile pentru tabletele Windows 10 sunt disponibile astăzi în Windows Store. Construite pentru scenarii de lucru on-the-go, aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint oferă o experienţă uniformă, touch-first, pentru tablete de dimensiuni mici.
  • Special pentru ocaziile în care aveţi nevoie de notiţe digitale, aplicaţia integrată OneNote este pre-instalată în Windows 10.

Lansarea aplicaţiilor Office pentru desktop (Office 2016), programată pentru următoarea perioadă, vă va oferi o paletă bogată de funcţii pentru crearea de conţinut profesional. Concepute pentru precizia unei tastaturi şi a mouse-ului, aceste aplicaţii vor fi optimizate pentru PC-uri cu ecran mare, notebook-uri şi dispozitive 2 în 1 precum Surface Pro.

Aplicaţii de top disponibile pe Windows 10

Noul Windows Store se deschide astăzi şi include deja noi aplicaţii dedicate Windows 10, gratuite şi contra cost: jocuri, filme, programe TV şi muzică, adaptate pentru toate dispozitivele Windows. În plus, utilizatorii pot folosi Cortana în Windows Store şi pentru a controla aplicaţiile compatibile, respectiv pentru a primi notificări în timp real prin Live Tiles. Pe lângă aplicaţiile Windows 8.1 existente precum Netflix, Windows Store oferă un flux constant de Aplicaţii Windows şi jocuri noi şi actualizate, precum Twitter, Minecraft: Windows 10 Edition beta, Hulu, iHeart Radio, USA TODAY, Candy Crush Saga şi altele, inclusiv WeChat şi QQ, care vor fi lansate în curând.6

Upgrade rapid şi device-uri noi

Trecerea la Windows 10 este un proces simplu pentru clienţii care utilizează Windows 7 sau Windows 8.1 pentru PC sau tabletă în variantă licenţiată. Începând de astăzi, utilizatorii care şi-au rezervat upgrade-ul la Windows 10 vor fi notificaţi în valuri în momentul în care noul sistem de operare este pregătit pentru instalare pe dispozitivele lor. Pentru clienţii business, Windows 10 este disponibil în acest moment pentru a fi partajat în mediile lor de lucru, iar începând cu 1 august, organizaţiile care deţin licenţe de volum pot începe migrarea la Windows 10 Enterprise şi Windows 10 Education.

Windows 10 va fi accesibil la scară largă în magazinele retail de la jumătatea lunii august şi până în septembrie în întreaga lume. Dispozitivele care rulează sistemul de operare Windows 10 vor fi disponibile în anumite magazine pe 29 iulie, la care se vor adăuga multe altele în săptămânile şi lunile viitoare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult