Windows 10 Technical Preview primeşte prima actualizare: Action Center, Data Sense şi Battery Saver

22.10.2014
Windows 10 Technical Preview primeşte prima actualizare: Action Center, Data Sense şi Battery Saver

Microsoft a lansat versiunea Technical Preview a viitorului sistem de operare Windows 10 acum trei săptămâni, iar aceasta a fost deja actualizată ieri seară. Printre noutăţi se numără o serie de module software anunţate acum trei săptămâni dar neimplementate până acum, cum ar fi Action Center, Data Sense sau Battery Saver, dar şi implementarea noului program pentru distribuţia actualizărilor.

În acest moment, Windows 10 se află în stadiul Technical Preview şi vizează în primul rând mediul enterprise, care a fost cam dezamăgit de versiunea anterioară 8.1. Chiar dacă utilizatorii obişnuiţi vor trebui să aştepte până în primăvară pentru a vedea versiunea Consumer Preview şi pentru a primi un produs finisat apropiat de cel final, asta nu înseamnă că versiunea Technical Preview nu poate deveni din ce în ce mai interesantă în tot acest răstimp.

Noua versiune cu numărul de cod 9860 este oferă o primă implementare a viitorului Action Center. În acest moment, acest centru pentru notificări nu face decât să comaseze mesajele trimise de aplicaţiile desktop sau Modern UI într-un singur loc, însă Microsoft a afirmat că acesta va deveni mai complex şi mai interactiv pe măsură ce Windows 10 va evolua către versiunea sa finală.

Action Center nu este singura opţiune preluată de la Windows Phone 8.1, Windows 10 Technical Preview oferind acum şi modulele Data Sense şi Battery Saver. Primul dintre acestea controlează conexiunile 4G şi Wi-Fi şi oferă opţiuni pentru managementul traficului făcut de către utilizator, însă implementarea sa este incipientă deoarece versiunea actuală Technical Preview este destinată doar sistemelor desktop.

Battery Saver este iar o opţiune bine-cunoscută utilizatorilor Windows Phone, aceasta limitând funcţionarea în fundal a aplicaţiilor şi aplicând diverse alte setări generale pentru optimizarea consumului energetic. La fel ca Data Sense, şi Battery Saver este doar parţial implementat.

Alte noutăţi aduse de versiunea de test Technical Preview Build 9860 sunt apariţia scurtăturilor care permit crearea, închiderea sau saltul între desktop-urile virtuale, optimizarea animaţiilor ferestrelor de sistem şi implementarea sistemului de actualizări despre care compania a mai vorbit până acum. Acest sistem de actualizări va permite alegerea ritmului în care Windows 10 va instala corecţiile software nou apărute, oferind astfel o cale de a alege între viteza de reacţie sau minimum de deranj în funcţie de preferinţele personale sau de politicile de securitate ale companiei.

Actualizarea Build 9860 pentru Windows 10 Technical Preview poate fi instalată prin intermediul Windows Update, aceasta urmând să fie urmată de o corecţie software care repară o problemă cu afişarea anumitor fonturi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News