Windows 9 soseşte anul viitor şi va rezolva toate problemele din Windows 8

Windows 9 soseşte anul viitor şi va rezolva toate problemele din Windows 8

Microsoft pare hotărât să treacă rapid peste episodul Windows 8, OS-ul hibrid ce a fost gândit pentru a uni lumea PC-urilor şi cea a tabletelor sub o platformă comună nefiind deloc îndrăgit de publicul ţintă şi considerat un eşec din punct de vedere al vânzărilor. Printre patch-uri pentru Windows 8.1, menite să îndulcească aşteptarea celor care folosesc deja Windows 8, Microsoft depune eforturi pentru aducerea Windows 9 la stadiul de produs funcţional, gata pentru a fi prezentat oficial în prima jumătate a anului viitor.

Potrivit unui presupus document Microsoft, citat de un website din China, compania din Redmond va oferi pentru download Windows 9 Release Preview şi platforma Windows Phone 9 pentru dispozitive mobile în intervalul Q2 – Q3 2015. Aşa cum spune şi numele, Windows 9 Release Preview nu reprezintă forma finală pe care o va avea Windows 9 la momentul lansării, rolul său fiind de a demonstra progresele făcute de noua platformă Microsoft şi expune eventuale probleme care ar trebui remediate.

Calendarul de lansări Windows 9, dezvăluit într-un document Microsoft

Potrivit renumitului blogger Paul Thurrott, cunoscut pentru numeroasele dezvăluiri legate de produsele Microsoft, compania va lansa următoarea versiune majoră de Windows în anul 2015, ceea ce înseamnă că Wndows 9 ar trebui să atingă stadiul RTM la scurt timp după anunţarea versiunii Release Preview.

Documentul menţionează şi existenţa unui alt produs Windows nelansat, aflat la stadiu alpha, numit Windows 365. Potrivit altor zvonuri recente, aceasta este noua versiune de Windows 9 pe bază de abonament, care va putea fi utilizată plătind o licenţă care trebuie reînnoită la anumite intervale de timp. O altă posibilă variantă este ca aceasta să fie de fapt o versiune de Windows gratis, având funcţionalitate de bază şi opţiuni extra care pot fi deblocate contra cost.

Din păcate nu avem disponibile prea multe detalii despre cum va arăta şi ce aduce în plus Windows 9, însă aşteptările sunt pentru remedierea multora dintre nemulţumirile care au cauzat eşecul platformei Windows 8. Spre deosebire de versiunea actuală, Windows 9 este aşteptat să conţină un Start Menu complet funcţional şi alte modificări gândite să înlăture prăpastia creată între ecosistemul „modern UI” pentru ecrane touch şi interfaţa desktop pentru PC-uri cu mouse şi tastatură. Probabil, noul software va permite rularea aplicaţiilor „modern UI” direct în modul desktop, iar taskbar-ul şi noul start menu va fi mai prietenos cu acestea, eliminând cu totul obligativitatea folosirii Ecranului de Start pe dispozitivele care nu includ ecrane touch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult