Windows 7 – prolog

14.01.2009
Windows 7 - prolog

În istoria sistemelor de operare Microsoft, Vista şi-a rezervat un loc de cinste. Alături de Millennium, în colţul prăfuit unde se retrag sistemele de operare despre care majoritatea userilor nu-şi aduc aminte cu plăcere. Da, Vista are şi părţi frumoase. Dar aspectele negative le preced întotdeauna pe cele pozitive iar Vista a rămas cu imaginea pătată şi niciun detergent minune nu i-o va putea curăţa. Am caracterizat pe scurt ceea ce înseamnă Vista pentru că este foarte important contextul în care Windows 7 vede lumina monitoarelor.

aboneaza-te la newsletter-ul si RSS-ul go4it.ro

Pentru că nu s-au acomodat cu Vista, userii rebeli au preferat să se întoarcă la XP, cel care va rămâne în istoria de până acum ca cel mai bun sistem de operare de la Microsoft. Dar şi XP-ul are vârsta lui, 8 ani pentru un sistem de operare sunt destui. Mult nu ne mai putem baza pe bătrânul XP, avem nevoie de un sistem nou.

Windows 7

Acesta este contextul în care apare Windows 7 şi acestea sunt motivele din cauza cărora toată lumea aşteaptă foarte mult de la Windows 7. Dar va fi acesta capabil să se ridice la înălţimea aşteptărilor? Dacă se va comporta la fel Vista? Dacă ne vom lovi de aceleaşi incompatibilităţi? Ne întoarcem iar la XP sau migrăm toţi la Linux?

Răspunsurile la aceste întrebări le veţi găsi în zilele următoare pe go4it.ro. Vom lua la puricat noul sistem de operare Microsoft, aflat deocamdată în stadiu Beta şi vă vom spune ce e nou şi ce rămas neschimbat. Cât de mult diferă de Vista şi dacă sau nu este mai bun decât acesta. Toate răspunsurile le veţi afla pe parcursul mai multor articole concentrate fiecare pe anumite aspecte ale sistemului de operare.

Primul articol din seria dedicată lui Windows 7 va avea ca subiect central noul Taskbar. De ce încep cu Taskbar-ul? Pentru că este elementul care a suferit cele mai multe modificări în Windows 7. Nu doar din punct de vedere grafic, ci mai ales funcţional. Utilizatorii normali, cei care nu sunt experţi în calculatoare vor fi încântaţi de noul Taskbar, care în Windows 7 va fi mai inteligent şi mai practic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News