Web browser-ul Metro din Windows 8 nu suportă plugin-uri

16.09.2011
Web browser-ul Metro din Windows 8 nu suportă plugin-uri

Internet Explorer 10 din Windows 8, în versiunea Metro pentru tabletă, nu oferă suport pentru rularea de plugin-uri şi implicit nu suportă tehnologie Flash.

Web browser-ul Metro din Windows 8 nu suportă plugin-uri

Conform explicaţiilor date de Microsoft, pentru o navigare web în condiţii optime folosind interfaţa touch a tabletelor cu Windows 8, este necesar ca browser-ul web să folosească pe cât posibil tehnologiile HTML5 şi să evite folosirea de plugin-uri.

Versiunea cu interfaţă clasică pentru PC a IE10 nu este afectată de această limitare şi poate utiliza fără probleme componente plugin, spre exemplu Adobe Flash.

Privind dintr-o perspectivă puţin critică, am putea crede că Microsoft a ales din nou să impună o limitare artificială într-unul din sistemele sale de operare, doar pentru a remedia mai târziu problema.

Pe termen scurt, omiterea suportului pentru plugin-uri din versiunea pentru tabletă a Internet Explorer 10 ar putea aduce unele beneficii la capitolul performanţă şi asupra autonomiei bateriei. Decizia este însă una riscantă din moment ce sisteme de operare concurente, cum ar fi Google Android, oferă de mult suport pentru plugin-uri şi chiar se folosesc de prezenţa tehnologiilor suportate prin componente plugin in scopul promovării produselor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News