Windows 8 nu suportă DVD-uri video

04.05.2012
Windows 8 nu suportă DVD-uri video

Windows 8 nu va putea reda DVD-uri video, decât dacă plătim suplimentar pentru pachetul Media Center, sau instalăm un player software separat, capabil să ofere această funcţionalitate.

Windows 8 nu suportă DVD-uri video

Nu doar că Windows 8 este oferit fără componenta Media Center, livrată gratuit pentru utilizatorii Windows 7, ci este complet lipsit de suportul necesar pentru redarea DVD-urilor video şi recepţionarea transmisiunilor TV, cu ajutorul unui tuner TV.

Într-un articol postat pe blog-ul Building Windows 8, Microsoft justifică decizia luată acuzând popularitatea în scădere de care se bucură acest tip de conţinut, explicând că menţinerea suportului pentru discuri optice implică costuri substanţiale cu licenţierea tehnologiilor necesare.

Componenta Media Center nu este gratuită pentru utilizatorii Windows 8.

Îl altă ordine de idei, Windows 8 va fi un sistem de operare centrat pe conţinut media online, oferind din start facilităţile necesare pentru redarea de fişiere media bazate pe compresie H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, PCM şi Dolby Digital Plus, salvate într-o gamă variată de formate de fişier (mai puţin cele cu extensie .VOB, folosite pe suport DVD).

Utilizatorii Windows 8 care doresc să beneficieze de suport pentru redarea filmelor pe suport DVD, pot achiziţiona componentele necesare accesând secţiunea „Add Features to Windows 8„, disponibilă în Control Panel.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult