Windows 8 primeşte un nou manager de fişiere

30.08.2011
Windows 8 primeşte un nou manager de fişiere

Windows 8 a fost descris chiar de către oficialii Microsoft drept cel mai riscant pariu făcut de companie până acum, afirmaţie uşor de înţeles dacă aruncăm o privire asupra schimbărilor aduse acestui sistem de operare.

Windows 8 - noul Windows Explorer

Tendinţa generală este de a simplifica modul în care interacţionăm cu sistemul de operare, introducând versiuni mai bine optimizate pentru funcţii deja existente, sau chiar complet reproiectate. De cele mai multe ori o abordare simplă se dovedeşte a fi cea potrivită, însă pentru Windows Explorer echipa de design a decis că mai mult înseamnă mai bine. Astfel, noul Windows Explorer ne întâmpină cu o colecţie generoasă de icon-uri cu diferite dimensiuni, grupate după funcţia îndeplinită într-un sistem de ribbon-uri selectabile.

Windows 8 - noul Windows Explorer

Venind mai degrabă în sprijinul utilizatorilor începători decât cei avansaţi, noile icon-uri oferă acces rapid la cele mai utilizate comenzi din Windows Explorer, îndeplinite în mod tradiţional folosind gesturi realizate cu ajutorul mouse-ului, sau diverse combinaţii de taste.

Windows 8 - noul Windows Explorer

Foarte prietenoasă cu tabletele şi ecranele tactile în general, noua interfaţă s-ar putea dovedi incomodă pentru utilizatorii de sisteme netbook echipate cu ecrane mici, limitate de multe ori la rezoluţia 1024 x 600 pixeli.

Windows 8 - noul Windows Explorer

Pentru a recâştiga o parte din spaţiul pierdut, informaţiile detaliate pentru fişierele selectate sunt prezentate acum în partea dreaptă, eliberând o parte din spaţiu pentru afişarea listei de fişiere

.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News