Windows 8 reprezintă un succes mai mare decât Windows 7, potrivit Microsoft

28.11.2012
Windows 8 reprezintă un succes mai mare decât Windows 7, potrivit Microsoft

Microsoft a publicat primele informaţii statistice despre Windows 8, din care reies cifre de vânzări foarte bune, ce oglindeasc o rată de adopţie chiar mai rapidă decât s-a înregistrat cu Windows 7.

Windows 8 - 40 milioane de licenţe vândute într-o singură lună

Conform informaţiilor furnizate de Tami Reller, ofiţer financiar şi lider a diviziei de marketing Windows, cel mai recent sistem de operare pentru PC şi tablete a fost vândut în peste 4 milioane de exemplare doar în primele zile de la lansare, iar după o lună a ajuns deja la pragul de 40 milioane licenţe.

Potrivit Microsoft, Windows 8 depăşeşte deja Windows 7 în privinţa ratei de upgrade. Totuşi, alte rapoarte sugerează că vânzările de PC-uri noi, echipate cu sistem de operare Windows 8, sunt încă mult sub estimările iniţiale formulate de Microsoft, astfel că vânzările cele mai mari nu au cum să fie înregistrate aici. Chiar şi cu acest handicap, promoţiile oferite celor dispuşi să facă upgrade la Windows 8 contează mult pentru impulsionarea vânzărilor, mai ales că şi preţurile oferite sunt atractive.

Totuşi, nu pot sa nu mă întreb dacă nu cumva Microsoft a trişat puţin pentru obţinerea acestor statistici, lăsând să continue nestingherită o campanie de upgrade cel puţin dubioasă, în care sub pretextul unei oferte de upgrade gratuit la Windows 8 Media Center Edition, gigantul software a lăsat o portiţă pentru activarea clandestină a copiilor Windows 8 piratate, cu adăugarea la numărătoarea finală a licenţelor trimise gratuit prin email.

Spre comparaţie, vânzările de licenţe Windows 7 au atins 60 milioane de exemplare după două luni de la lansare, în condiţiile unei primiri foarte călduroase din partea publicului şi presa de specialitate. Lăsând la o parte succesul răsunător de care pare să se bucure Windows 8 prin sprijinul campaniilor de upgrade, Windows RT pare să fie o adevărată ruşine pentru Microsoft, din moment ce compania a refuzat orice fel de discuţii legate de statistici sau cifre de vânzări pentru recent lansatele tablete Surface RT.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult