Windows 8 schimbă modul în care copiem şi mutăm fişiere

24.08.2011
Windows 8 schimbă modul în care copiem şi mutăm fişiere

Windows 8 va aborda în mod diferit operaţiile de copiere şi mutare a fişierelor, aducând astfel puţină ordine în hăţişul ferestrelor de dialog afişate de versiunile anterioare ale platformei Windows.

Windows 8 copy

Pentru început, copierea mai multor fişiere simultan sub Windows 8 nu va mai duce la afişarea unei ferestre de dialog pentru fiecare operaţiune în parte, informaţiile relevante fiind în schimb concentrate într-o singură fereastră, de unde vom putea pune pauză, relua sau stopa operaţiunile aflate în desfăşurare. Tot din această fereastră putem obţine mai multe informaţii relevante, cum ar fi vitezele de transfer măsurate în timp real şi un grafic în care sunt reprezentate vitezele de transfer atinse de-a lungul întregii operaţiuni.

Microsoft a simplificat modul în care sunt rezolvate conflictele apărute atunci când dorim să copiem sau să mutăm fişiere către o locaţie în care se află deja fişiere cu nume identice. Meniul destul de confuz prezentat utilizatorilor de Windows 7 este înlocuit cu o fereastră de dialog simplificată, de unde putem selecta fişierele pe care dorim să le păstrăm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News