Windows Blue păstrează legături strânse cu Windows 8

03.04.2013
Windows Blue păstrează legături strânse cu Windows 8

Oficialii Microsoft nu par încă decişi să facă trecerea către Windows 9, alegând pentru sistemul cunoscut până de curând sub denumirea Windows Blue un nume oficial mai degrabă anost, ce anunţă legături strânse cu predecesorul Windows 8.

Windows Blue păstrează legături strânse cu Windows 8

Prezentat de la bun început ca un upgrade ce îmbunătăţeşte funcţionalitatea actualului OS, Windows Blue pare să ia numele oficial Windows 8.1, după cum arată şi captura de ecran obţinută cu o versiune de test numerotată Build 9375. Potrivit ultimelor zvonuri, numele va fi preluat şi de varianta Windows RT pentru dispozitive ARM, care se va numi Windows RT 8.1.

Momentan nu este clar dacă Microsoft va oferi gratuit pachetul de actualizare Windows Blue celor care deţin deja o licenţă Windows 8, sau contra cost.

Având în vedere noul calendar de lansări, ce prevede evenimente de lansare la intervale de timp mai reduse decât am fost obişnuiţi până acum, Windows 8.1 ar putea să nu fie ultimul OS din seria Windows 8, Microsoft putând lansa şi alte versiuni intermediare în timpul rămas până la finalizarea Windows 9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult