Yahoo! Messenger 9, go4it.ro review

Când a fost lansat oficial Windows Vista, acum mai bine de 9 luni, Yahoo! ne-a stârnit curiozitatea cu un filmuleţ de prezentare a unei versiuni viitoare de Yahoo! Messenger, special optimizată pentru noul sistem de operare. Nu numai că arăta foarte bine, dar erau prezentate o serie de funcţii de mult aşteptate de utilizatori, precum ferestre de convorbiri cu taburi. Acum 3 zile, când am primit prin RSS vestea unei noi versiuni de Yahoo! Messenger, am sperat că este vorba de cea pentru Windows Vista. Din păcate nu a fost aşa, programatorii de la Yahoo! arătându-ne încă odată că dezvoltarea unui program este, pentru ei, o operaţiune mult mai dificilă şi mai complicată decât naşterea unui copil.

Totuşi, până când va fi gata varianta pentru Windows Vista, generaţiile messenger din toată lumea se pot juca în voie cu o versiune beta de Yahoo! Messenger 9. Fiind o versiune de test, trebuie să te aştepţi la bug-uri şi opţiuni care nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Un nou desing

Yahoo Messenger 9 Primul lucru pe care îl observi după ce descarci Yahoo Messenger 9 de aici şi-l instalezi este designul modificat. Noua versiune împrumută de la Windows Live Messenger al celor de la Microsoft schimbarea culorilor pentru titlul ferestrelor. Lângă butonul de minimizare a listei de contacte există acum un nou buton care permite alegerea unei culori. Aceasta este aplicată tuturor ferestrelor programului, inclusiv acelui mic notifier care ne anunţă când cineva intră sau iese de pe messenger.

Cei de la Yahoo! nu au însă încredere în gustul utilizatorilor în materie de culori şi, prin urmare, le pune la dispoziţie numai 7 culori, fără posibilitatea alegerii altor culori în afară de cele predefinite.

Mai rapid

Întodeauna i-am blamat pe programatorii de la Yahoo! pentru consumul ridicat de resurse şi greutatea cu care se mişcă clientul lor de messenger. Se pare că, odată cu această versiune, Yahoo! începe să umble şi la performanţele programului său. Am observat două lucruri îmbucurătoare la noua versiune. Primul este faptul că se mişcă mai rapid. Acest lucru este evident în toate operaţiunile de la deschiderea ferestrelor la accesarea meniurilor şi utilizarea celor mai multe funcţii.

Al doilea este consumul ceva mai redus de resurse. Lista de contacte singură, fără alte ferestre deshise, consumă acum 30 MB RAM, de la aproximativ 50 MB cât acapara versiunea anterioară. Nici prin deshiderea mai multor ferestre, creşterea nivelului de ocupare a memorie RAM nu este exagerată.

Yahoo! Messenger 9

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat