DrawType: tastatură cu spaţiu pentru desenat pe iOS

25.11.2014
DrawType: tastatură cu spaţiu pentru desenat pe iOS

Tastaturile pentru iOS 8 sunt din ce în ce mai răspândite. Există acum soluţii clasice, disponibile de ani buni pe Android precum SwiftKey şi Swype, cât şi opţiuni mai ciudate preucm tastaturi cu animaţii în format GIF. Cea mai recentă intrare în catalogul de tastaturi mai puţin obişnuite este DrawType, care integrează în spaţiul dedicat tastaturii un spaţiu numai bun pentru desenat.

Aplicaţia costă 0,89 euro pe AppStore şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a răspunde la mesaje folosind desene colorate. Theodore Watson, creatorul acestei „tastaturi” a integrat funcţii de bază pentru orice aplicaţie de desen, dar oferă şi posibilitatea de a scrie mesaje obişnuite folosind o tastatură clasică. Utilizatorii pot modifica grosimea liniilor desenate, pot schimba culorile folosite şi au chiar şi acces la funcţia „undo” pentru a şterge greşelile din desen.

Din păcate, desenele nu vor putea fi trimise în toate aplicaţiile de chat. Acestea sunt funcţionale doar în Messages şi Mail, pentru trimiterea de MMS-uri, e-mail-uri sau mesaje iMessage. Odată terminat desenul dorit, acesta trebuie copiat şi apoi lipit în căsuţa de mesaj pentru a putea fi expediat. Dacă va avea sau nu succes această metodă de comunicare de pe iOS vom vedea în săptămânile următoare, însă DrawType pare momentan mai mult o curiozitate decât ceva care să uşureze interacţiunile între persoane.

Watson, creatorul DrawType, asigură utilizatorii că tastatura sa nu înregistrează nici mesajele scrise şi nici desenele trimise, iar aceasta nu se conectează la internet. Acest lucru ar trebui să îi bucure pe cei care preferă intimitate totală când interacţionează cu dispozitive mobile. Cu toate acestea, procesul de activare al aplicaţiei implică ca si in cazulaltor tastaturi de iOS aprobarea accesului la toate funcţiile telefonului. Dintre toate acestea, doar funcţiile interne de Copy-Paste din iOS şi Save to Camera Roll sunt folosite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult