Dropbox creşte vitezele de transfer fişiere pentru clientul desktop

14.07.2014
Dropbox creşte vitezele de transfer fişiere pentru clientul desktop

Aplicaţia Dropbox pentru PC a trecut la o nouă versiune, cu suport streaming sync ce promite să îmbunătăţească vitezele de transfer la sincronizarea fişierelor.

Menit să ajute transferurile de fişiere mari, suportul streaming sync permite contopirea sarcinilor de upload şi download de fişiere, încât datele încărcate pe serverele Dropbox devin disponibile pentru sincronizare cu alte dispozitivele imediat ce procesul de upload a început. Spre comparaţie, până acum era necesar ca fişierele să fie încărcate în totalitate pe serverele Dropbox înainte ca sincronizarea cu alte dispozitive să poată începe, timpi de aşteptate crescând proporţional cu mărimea fişierelor individuale.

Dropbox - streaming sync vs sincronizare clasică

Cu streaming sync, cele două etape de upload către serverele Dropbox şi download pe dispozitivele de sincronizat sunt realizate aproape simultan. Potrivit companiei, sincronizarea fişierelor mari între mai mulţi clienţi conectaţi este de 1.25 ori mai rapidă, ajungând până la de două ori mai rapidă în anumite cazuri.

Dropbox - noua versiune a listei cu notificări

Deşi măsurabilă şi pentru fişiere mici (limita inferioară este de 16MB), reducerea timpilor de aşteptare prin folosirea suportului streaming sync devine cu adevărat sesizabilă la transferul fişierelor mari, măsurând peste 100MB.

Printre noutăţi mai avem şi o nouă listă cu notificări ce include bară de scroll, respectiv opţiuni pentru crearea de link-uri către fişiere şi acceptarea directoarelor de fişiere partajate de alţii direct în meniul Dropbox.  

Download Dropbox

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult