Dropbox lansează o nouă versiune a aplicaţiei pentru Android, cu interfaţă refăcută

24.06.2015
Dropbox lansează o nouă versiune a aplicaţiei pentru Android, cu interfaţă refăcută

Dropbox împrospătează aplicaţia pentru dispozitive cu Android schimbând interfaţa folosită până acum cu o versiune simplificată, regândită pentru a uşura încărcarea şi distribuirea colecţiilor de fişiere.

Actualizarea ce va fi livrată prin magazinul Play Store în cursul zilelor următoare include şi un nou buton pentru căutare, plasat la vedere în partea de sus a interfeţei. Funcţia ar putea fi deosebit de utilă celor care doresc să găsească rapid fişierele dorite fără a pierde timpul navigând structura de directoare.

Dropbox lansează o nouă versiune a aplicaţiei pentru Android, cu interfaţă refăcută

Prin introducerea noului design de interfaţă, Dropbox încearcă să adapteze aplicaţia pentru a reflecta mai bine tiparul de utilizare observat pe dispozitive mobile. Astfel, utilizatorii vor putea încărca poze direct în folder-ul pe care îl navighează folosind butonul prezent în partea stânga-jos a ecranului. De asemenea, noua interfaţă a mutat controalele pentru distribuirea, mutarea şi marcarea ca favorite a fişierelor într-o locaţie fixă de pe ecran.

Privită în ansamblu, aplicaţia a fost reproiectată pentru viteză şi o mai bună potrivire cu aspectul general al aplicaţiilor livrate de Google împreună cu actuala versiune a platformei Android.

Răspunzând nevoilor clienţilor din mediul de afaceri, Dropbox a introdus recent şi o funcţie care permite utilizatorilor să solicite fişiere de la persoane care nu sunt neapărat utilizatori Dropbox. Numită “File Requests”, opţiunea permite trimiterea către persoana solicitată a unui link pentru un folder Dropbox la alegere, în care aceasta să poate încărca fişierele dorite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult