După ce s-a făcut de râs, Microsoft corectează bug-ul care permite spionarea celor care folosesc web browserul Edge

10.02.2016
După ce s-a făcut de râs, Microsoft corectează bug-ul care permite spionarea celor care folosesc web browserul Edge

Cel mai avansat web browser Microsoft, celebrul Edge livrat cu sistemul de operare Windows 10, are o problemă. Utilizatorii care îl folosesc şi aleg modul InPrivate pentru a naviga pe internet fără ca paginile accesate să poată fi găsite mai târziu de priviri indiscrete sunt practic păcăliţi de către Microsoft, istoricul de navigare fiind oricum înregistrat pe ascuns şi poate fi reconstruit la nevoie.

Microsoft corectează bug-ul care permite spionarea celor care folosesc web browserul Edge

Potrivit analizei făcute de un expert în securitate, Microsoft Edge continuă să înregistreze istoricul de navigare chiar şi după ce utilizatorii activează modul InPrivate. Chiar dacă datele relevante nu apar în secţiunea Hub, la tab-ul History, istoricul de navigare poate fi încă reconstruit folosind datele păstrate în fişierul WebCache, pe baza listei cu adrese URL recent vizitate.

Luată ca un simplu bug, problema va fi corectată de Microsoft cât mai curând posibil. Remediul urmează să fie oferit publicat împreună cu alte bug fix-uri mai puţin mediatizate: „Fixed issue with Microsoft Edge browser caching visited URLs while using InPrivate browsing.”.

Pe lista remediilor oferite se mai numără şi alte patch-uri care rezolvă ˝probleme cu autentificarea„ şi ˝îmbunătăţesc securitatea kernel-ului Windows„.

Merită reamintit că la dezvăluirea problemelor care anulează practic scopul pentru care a fost creat modul de navigare InPrivate oficialii Microsoft nici măcar nu au încercat să demonteze acuzaţiile, trimiţând doar un comunicat prin care admit că tab-urile deschise în modul InPrivate nu funcţionează cum ar trebui, declarând totodată că problema va fi soluţionată în cel mai scurt timp posibil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult