Eliminarea costurilor de licenţiere Windows a adus 50 de noi parteneri pentru Microsoft

02.10.2014
Eliminarea costurilor de licenţiere Windows a adus 50 de noi parteneri pentru Microsoft

În primăvara acestui an, Microsoft a anunţat că sistemele de operare Windows Phone 8 şi Windows 8 vor fi gratuite pentru integratorii care le vor implementa pe terminalele cu ecrane cu diagonală mai mică de 9”. După şase luni, compania pare mulţumită de rezultat deoarece a anunţat că această decizie i-a adus nu mai puţin de 50 de parteneri noi.

Strategia mobilităţii nu a funcţionat până acum prea bine pentru Microsoft în cazul celor două platforme software proprii, compania având un sistem de operare pentru telefoane mobile care nu se poate lupta cu rivalii Android sau iOS şi un sistem de operare desktop optimizat şi pentru tablete care nu s-a prea bucurat de succes. Despre cea de-a treia platformă, adică Windows RT, probabil că nici nu mai trebuie să amintim deoarece nici producătorii de tablete nu mai amintesc.

În cadrul evenimentului de prezentare a primei versiuni de test a viitorului Windows 10, oficialii Microsoft au anunţat că iniţiativa de a oferi acces gratuit la platformele Windows s-a concretizat prin semnarea unui număr de 50 de parteneriate noi. Compania nu a oferit mai multe detalii şi nu a dezvăluit câţi dintre aceştia produc tabletele Windows 8 şi câţi produc telefoane Windows Phone 8, însă în cursul ultimelor luni am văzut destule anunţuri care au arătat produse noi care fac parte din ambele categorii.

Managerul diviziei Windows, Terry Myerson, a afirmat că rezultatele sunt bune şi că iniţiativa de a oferi această platformă fără costuri de licenţiere va continua,  urmând să acopere probabil şi viitoarea versiune 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News