Epurarea din cadrul Apple continuă cu Richard Williamson, responsabilul echipei Apple Maps

28.11.2012
Epurarea din cadrul Apple continuă cu Richard Williamson, responsabilul echipei Apple Maps

Toamna care s-a încheiat a fost una destul de dificilă pentru Apple. Vânzările noului terminal iPhone 5 sunt mai ridicate decât cele ale modelului anterior, însă compania s-a luptat cu recepţia destul de rece a noului iOS 6, critici vehemente ale noului serviciu de hărţi, probleme cu producţia carcasei noului terminal care au determina şi întârzieri în livrări, toate acestea afectând negativ cotaţiile bursiere.

Aceste probleme nu puteau rămâne fără urmări şi, după plecarea de acum trei săptămâni a lui Scott Forstall, directorul diviziei software şi arhitectul platformei iOS, a venit şi rândul responsabilului pentru micul dezastru numit Apple Maps.

Conform unui relatări făcute pentru Bloomberg de o sursă internă anonimă, proaspăt promovatul Eddy Cue, care a preluat de la Scott Forstall atribuţiile de supervizare a produselor Siri şi Apple Maps, l-a concediat pe Richard Williamson, responsabilul echipei care a dezvoltat produsul care a înlocuit Google Maps.

Conform aceloraşi relatări, Eddy Cue intenţionează să numească un nou responsabil pentru acest proiect şi să crească presiunea asupra furnizorilor, cum ar fi de pildă Tom Tom, pentru a actualiza mai repede hărţile livrate care sunt utilizate de Apple în cadrul aplicaţiei Maps.

În acelaşi timp, utilizatorii aşteaptă lansarea produsului Google Maps pentru iOS, însă data de lansare a acestuia este încă neclară şi acesta nu va suplini utilitatea unor hărţi native de bună calitate, care sunt folosite de toate aplicaţiile iOS care folosesc API-ul MapKit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News