Facebook a lansat Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei de Android pentru telefoane modeste şi reţele 2G (UPDATE)

05.06.2015
Facebook a lansat Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei de Android pentru telefoane modeste şi reţele 2G (UPDATE)

UPDATE:  Aplicaţia Facebook Lite este de acum disponibilă oficial în magazinul Play Store, oferind o alternativă celor care dispun de telefoane Android cu performanţe modeste şi doresc să limiteze traficul de date făcut prin conexiunea de internet mobil.

Deocamdată, Facebook oferă aplicaţia Facebook Lite doar utilizatorilor din Asia, urmând ca acoperirea să fie extinsă în Europa, America Latină şi unele regiuni din Africa ˝în cursul săptămânilor urătoare˝.


Aplicaţia de Android cu cel mai mare consum de resurse şi trafic de date prin conexiunile de internet mobil are de acum şi o versiune Lite.

Facebook a lansat o nouă aplicaţie de Android adresată dispozitivelor cu o configuraţie modestă, proiectată pentru folosi eficient şi conexiuni de internet mobil prin reţele 2G, mult mai lente decât cele 3G sau LTE. Disponibilă neoficial în magazinul Google Play încă din data de 20 ianuarie, aplicaţia Facebook Lite a strâns deja peste 50000 instalări. Pentru început, aplicaţia Facebook Lite este oferită utilizatorilor din Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan, Sri Lanka, Vietnam şi Zimbabwe.

Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei de Android pentru telefoane modeste şi reţele 2G

Livrată într-un kit de instalare măsurând numai 252KB, aceasta integrează funcţiile de mesagerie Facebook şi promite timpi de aşteptare mai reduşi la încărcarea de conţinut, descărcat în formă comprimată pentru economisirea traficului de date inclus în abonamentele ieftine de internet mobil.

Aceasta nu este prima iniţiativă luată de Facebook în sprijinul pieţelor emergente, compania având deja în portofoliu aplicaţia Internet.org, oferind utilizatorilor din Ghana, Columbia, Kenya, Tanzania şi Zambia acces gratuit la conţinut web şi reţeaua Facebook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult