Facebook, cel mai mare consumator de baterie pe smartphone-uri

09.02.2016
Facebook, cel mai mare consumator de baterie pe smartphone-uri

Nu este niciun secret că aplicaţia de Facebook consumă foarte multă energie pe telefoanele mobile, însă până în prezent nu au existat teste practice, deşi ar fi destul de uşor de realizat. Rezultatele sunt însă la nivelul aşteptărilor, atât pe iOS, cât şi pe Android, iar soluţia pentru a prelungi durata de utilizare a smartphone-ului la o singură încărcare e simplă: dezinstalarea aplicaţiei. Soluţia pentru a rămâne conectat la Facebook fără aplicaţie este însă foarte evidentă.

Publicaţia The Guardian a fost cea care a testat impactul Facebook asupra bateriei smartphone-urilor, înregistrând timp de o săptămână nivelul de baterie după o zi de utilizare. Următoarea săptămână, aplicaţia a fost dezinstalată, iar reţeaua de socializare a fost accesată exclusiv din browser. Diferenţele au fost semnificative, însă nu atât de mari între platforme. Pe Android, Facebook consuma aproximativ 20% din totalul bateriei, în timp ce pe iOS consuma în medie 15%. Având în vedere că doar aplicaţia Facebook a fost dezinstalată, nu şi Messenger, este posibil ca eliminarea aplicaţiei de mesagerie să ducă la un nivel şi mai ridicat al bateriei la sfârşitul zilei.

În afară de notificările în timp real, nu pierzi foarte multă funcţionalitate folosind versiunea din browser, iar dezinstalarea acesteia este recomandată oricui are probleme cu bateria telefonului. În cazul în care acesta nu rezistă nici măcar o zi întreagă, probabil că eliminarea aplicaţiei de Facebook ar putea să ajute la prelungirea duratei de utilizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult