Facebook Mentions oferă acum transmisii live pentru toţi utilizatorii verificaţi

11.09.2015
Facebook Mentions oferă acum transmisii live pentru toţi utilizatorii verificaţi

Facebook Mentions este una dintre cele mai exclusiviste aplicaţii de smartphone, fiind disponibilă doar celebrităţilor şi anumitor persoane publice. Oricine are un cont de Facebook verificat poate accesa Mentions, însă chiar şi aşa, anumite funcţii nu erau disponibile pentru toţi utilizatorii. Cea mai recentă variantă a aplicaţiei oferă însă tuturor celor care o pot folosi posibilitatea de a realiza transmisii live direct pe pagina de Facebook.

Această funcţie a debutat de curând şi a fost disponibilă doar actorilor celebri precum Dwayne Johnson (The Rock), atleţilor şi altor persoane foarte cunoscute. Faptul că acum orice utilizator cu un cont verificat poate să transmită semnal video şi audio live, deschide calea către reportaje de la faţa locului unor jurnalişti şi alţi „influenceri” de la diferite evenimente. Acest lucru ar putea aduce noutăţile mai repede şi fără modificări direct în fluxul de ştiri de pe Facebook.

Desigur, această mişcare este un răspuns la popularitatea noilor servicii Meerkat şi Periscope, care par să fie foarte apreciate de diverse celebrităţi din toată lumea. Faptul că materialul difuzat ajunge direct la „fanii” de pe Facebook ar trebui să încurajeze cât mai mulţi utilizatori de Facebook Mentions să beneficieze de această capabilitate. Din păcate, Facebook nu acceptă verificarea conturilor din România, deci probabil că va mai dura ceva vreme până când vom primi transmisii live în limba română pe reţeaua de socializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult