Facebook Messenger extinde suportul pentru apeluri video către toţi utilizatorii

21.05.2015

Facebook a adăugat suport pentru apeluri video prin serviciul Messenger încă de luna trecută, însă disponibilitatea acestei funcţii a fost iniţial restricţionată la Statele Unite şi câteva regiuni din Europa, America de Sud şi sud-vestul Asiei.  Din fericire aşteptarea a luat sfârşit, suportul pentru apeluri video în aplicaţia Facebook Messenger fiind acum disponibil în aproape toate ţările lumii, inclusiv România.

Aparent, încă mai sunt ˝câteva regiuni˝ unde suportul pentru apeluri video nu este disponibil, reţelele locale de comunicaţii mobile nefiind pregătite pentru a susţine apeluri video la un nivel de calitate acceptabil (administratorii Facebook doresc să extindă suportul pentru apeluri video şi la utilizatorii care nu folosesc reţele WiFi).

Lansat ca un serviciu satelit pentru reţeaua Facebook, Messenger funcţionează acum ca o platformă de mesagerie independentă de reţeaua de socializare, având propria aplicaţie pentru dispozitive mobile, interfaţă web şi suficiente funcţii pentru a fi o alternativă viabilă pentru Skype şi alte servicii care permit comunicarea prin apeluri video şi mesaje text. Clădită la umbra celei mai mari reţele de socializare din lume, platforma Facebook Messenger se bucură deja de peste 600 milioane utilizatori lunar.

Considerată o funcţie de bază pentru orice program de chat respectabil, suportul pentru apeluri video disponibil acum la nivel global are o importanţă deosebită pentru fidelizarea utilizatorilor actuali şi atragerea de noi adepţi din rândul celor care folosesc alte platforme de mesagerie.

Următorul pas  de făcut în direcţia transformării Facebook Messenger într-o platformă completă este introducerea de aplicaţii şi jocuri, care să ruleze direct din interfaţa programului de mesagerie. Aparent, Facebook testează deja introducerea suportului pentru jocuri, ca metodă pentru a convinge utilizatorii să folosească aplicaţia Messenger cât mai des.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult