Firefox a ajuns la versiunea 32, dar lista de noutăţi este foarte scurtă

02.09.2014
Firefox a ajuns la versiunea 32, dar lista de noutăţi este foarte scurtă

Urmându-şi deja tradiţionalul ciclu de dezvoltare cu o durată de şase săptămâni, browser-ul Firefox a ajuns la versiunea cu numărul 32. Dacă versiunea precedentă a adus câteva modificări vizibile, Firefox 32 nu oferă nimic spectaculos, însă include câteva îmbunătăţiri tehnologice suficient de interesante.

Firefox 32 foloseşte în mod implicit HTTP caching v2, o schimbare care promite îmbunătăţiri ale vitezelor de transfer în cazul paginilor Web bogate în conţinut prin optimizarea modului de management al pachetelor de date. Această schimbare promite totodată şi o îmbunătăţire a stabilităţii în aceleaşi condiţii.

Securitatea a fost îmbunătăţită prin implementarea Public Key Pinning, această schimbare eliminând teoretic o parte a atacurilor de tip Man-in-the-middle prin verificarea riguroasa a certificatelor digitale. O extensie a standardului HTTP, Public Key Pinning restricţionează originile certificatelor servite de serviciile Web, limitând sesiunile ulterioare doar la certificatul care a fost acceptat prima oară.

Interfaţa oferă doar câteva îmbunătăţiri minore. Astfel, meniul contextual al paginilor având acum şi un set mic de butoane pentru navigaţie, caseta pentru căutare în pagină indică numărul de rezultate, iar managerul pentru parole salvează şi afişează informaţii noi, cum ar fi data accesării sau numărul de utilizări ale datelor de autentificare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News