Funcţia anti-hacking „USB Restricted Mode” din iOS revine în versiune beta cu securitate îmbunătăţită

Funcţia anti-hacking „USB Restricted Mode” din iOS revine în versiune beta cu securitate îmbunătăţită

Chiar dacă funcţia USB Restricted Mode nu a fost activată în versiunea finală de iOS 11.4, Apple încă nu a renunţat la aceasta, ba chiar încearcă să o îmbunătăţească, pentru a elimina posibilitatea de hacking prin intermediul mufei Lightning. Acum că iOS 11.4.1 în variantă beta este disponibil, iar iOS 12 într-un stadiu destul de timpuriu poate fi instalat pe dispozitive, Restricted Mode revine, cu mici modificări care îl fac şi mai „sigur” decât era în trecut.

USB Restricted Mode a fost depistat iniţial în versiunile beta anterioare, acesta oprind accesul la transferul de date prin mufa Lightning dacă dispozitivul nu a mai fost deblocat cu parola sau amprenta utilizatorului pentru mai mult de o săptămână. Astfel, orice tentativă de hacking folosind soluţiile hardware Celebrite sau GrayKey era inutilă după acest termen. Având în vedere că într-o săptămână există destul timp pentru a „sparge” telefonul, Apple a modificat puţin funcţionalitatea în ultimele versiuni.

Atât în iOS 11.4.1 beta, cât şi în iOS 12 beta, USB Restricted Mode intră în vigoare după numai o oră de inactivitate. Astfel, conectarea accesoriilor noi sau conectarea la un PC necesită introducerea PIN-ului sau autentificarea prin Touch ID/Face ID pentru conectare. Singurul lucru care poate fi făcut fără autentificare este alimentarea cu energie de la priză, capabilitatea de încărcare fiind încă activă.

Chiar dacă acest sistem este mult mai sigur, tot există posibilitatea de a prelungi această perioadă. Dacă telefonul este conectat la un PC „cunoscut” în mai puţin de o oră, conexiunea va rămâne activă pe termen nedefinit, în timp ce cronometrul porneşte abia după ce telefonul este deconectat. Astfel, având acces la un computer al utilizatorului, limitarea de o oră poate fi cu uşurinţă extinsă.

Având în vedere că iOS 11 nu va mai primi prea multe update-uri, iar funcţia este încă în testare în iOS 12 beta, lansarea noilor telefoane Apple din toamnă şi a noului iOS 12 va fi cu siguranţă momentul în care vom vedea USB Restricted Mode în versiunea sa finală.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult