Funcţia foto Portrait disponibilă acum pe iPhone 7 Plus în iOS 10 beta

23.09.2016
Funcţia foto Portrait disponibilă acum pe iPhone 7 Plus în iOS 10 beta

La numai câteva zile de la lansarea oficială a lui iPhone 7, Apple a lansat şi o versiune beta a sistemului de operare iOS 10, care activează una dintre cele mai importante funcţii foto noi: Portrait Mode. Aceasta a fost prezentată în cadrul evenimentului de lansare, însă nu era gata pentru public în momentul apariţiei telefonului, iar acum cei interesaţi vor putea să o testeze pe noile lor telefoane iPhone 7 Plus.

Portrait Mode foloseşte cele două camere foto de pe iPhone 7 Plus pentru a crea un efect bokeh în spatele subiectului. Spre diferenţă de alte astfel de funcţii, aceasta oferă rezultatele pe ecran în timp real, pentru a putea vedea imaginea finală înainte de a declanşa înregistrarea. Mai mult, noul procesor de imagine este folosit pentru detectarea subiectului în trei dimensiuni, pentru a evita înceţoşarea personajelor fotografiate. Apple a comparat fotografiile rezultate din Portrait Mode cu cele posibile pe aparate foto DSLR sau mirrorless, iar de acum vom putea compara rezultatele.

Desigur, instalarea unei versiuni beta de iOS vine cu menţiunea că anumite aspecte ale sistemului de operare pot cauza probleme în utilizare normală. În cazul în care testarea nu va scoate la iveală probleme grave cu această funcţie, cu siguranţă va fi inclusă în următoarea versiune stabilă de iOS 10, pe care o vor primi toţi utilizatorii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult