Gmail ar putea adăuga opţiune pentru trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite

Spre deosebire de filmele cu spioni, telefonul mobil nu va izbucni în flăcări după ce ai citit ultimul mesaj trimis folosind opţiunea „confidenţial mode”.

Gândit pentru mesaje cu termen de valabilitate limitat, opţiunea „confidenţial mode” va permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să nu mai poată fi citit, printat sau redirecţionat unei alte adrese email.

Alternativ, utilizatorii Gmail vor putea seta o parolă, care să fie cerută destinatarului atunci când se încearcă accesarea mesajului. Parola poate fi trimisă separat prin mesaje SMS, sau comunicată destinatarului prin alte mijloace.

Aparent, va exista şi o opţiune pentru auto-distrugerea mesajelor, de îndată ce au fost citite la destinatar.

Nu este clar cum va funcţiona opţiunea „confidenţial mode” pentru mesajele trimise către adrese non-Gmail, sistemul care probabil funcţionează cu ajutorul unor tehnologii de criptare necesitând suport şi la partea de software.

Mai multe detalii am putea afla în următoarele săptămâni, Google plănuind pentru serviciul Gmail o revizie mai amplă, care vizează inclusiv partea de interfaţă.

 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat