Google Chrome 28 Beta pentru Android oferă traducerea paginilor şi mod Fullscreen pentru tablete

Google Chrome 28 Beta pentru Android oferă traducerea paginilor şi mod Fullscreen pentru tablete

După trecerea browser-ului Google Chrome la versiunea cu numărul 27, Google a oferit şi prima variantă Beta a următoarei versiuni pentru platforma Android, aceasta integrând serviciul de traducere automată a paginilor, suport Fullscreen pentru tablete şi o interfaţă mai bună pentru serviciul de optimizare a consumului de bandă.

Cea mai importantă noutate este integrarea în cadrul browser-ului Chrome a serviciului de traducere a paginilor Web. Afişat în partea inferioară a interfeţei, acesta detectează automat limba în care este scrisă o pagină Web şi va oferi posibilitatea traducerii ei în limba implicită setată pe telefon, la fel a în cadrul versiunii desktop a browser-ului.

După ce a implementat modul de lucru Full Screen pentru telefoanele mobile, Chrome pentru Android oferă acum aceeaşi opţiune şi pentru tablete. Aceasta funcţionează în mod similar, bara de adrese şi butoanele putând fi derulate împreună cu întreaga pagină, eliberând astfel un spaţiu util, şi putând fi afişate din nou printr-o derulare scurtă în sus.

Împreună cu acest mod de lucru pentru tablete, Chrome 28 Beta pentru Android este compatibil si cu Fullscreen API din specificaţiile HTML5, oferind astfel dezvoltatorilor Web şansa controlului modului de afişare a paginilor.

Serviciul pentru optimizarea traficului Web, care foloseşte un server proxy Google şi protocolul proprietar SPDY, a primit si el o interfaţa uşor modificată. Cea mai vizibilă noutate este apariţia unui grafic pentru traficul efectuat şi afişarea economiei făcute prin utilizarea acestui serviciu.

Alte noutăţi sunt apariţia unui nou buton pentru deschiderea unei pagini noi în cazul utilizării pe un telefon mobil, unde este folosită o interfaţă compactă diferită de cea pentru tablete, şi optimizări ale performanţei

Chrome 28 Beta poate fi instalat din Google Play, acesta rulând în paralel cu versiunea stabilă 27.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News