Google Chrome 28 face trecerea la Blink şi la noul sistem pentru notificări

Google Chrome 28 face trecerea la Blink şi la noul sistem pentru notificări

Cu regularitatea cu care ne-a obişnuit, Google a actualizat browser-ul Chrome la versiunea cu numărul 28, aceasta aducând ca noutăţi principale implementarea motorului de afişare Blink şi noul sistem de notificări.

Anunţat la începutul lunii aprilie, motorul de afişare Blink a apărut din necesitatea eliberării proiectului Chromium, din care îşi trage seva şi mai cunoscutul Chrome, de codul WebKit pe care Google nu îl foloseşte. Până acum, Google a urmărit şi contribuit în mod activ la codul WebKit, însă noutăţile apărute odată cu WebKit2, cum ar fi modul protejat de rulare a codului sau suportul multiprocesor, au duplicat facilităţi existente deja în Chrome şi reprezintă un balast de care compania încearcă să scape.

Pentru moment, utilizatorii nu vor vedea îmbunătăţiri remarcabile, singurul salt de performanţă fiind adus doar de procesarea multithreading a rutinelor de interpretare a codului HTML.

Cea de-a doua schimbare importantă, adică îmbunătăţirea şi cosmetizarea notificărilor, este iar o facilitate care va fi greu de remarcat deoarece necesită extensii sau aplicaţii Chrome compatibile. În cazul în care aveţi astfel de produse instalate, veţi remarca noua interfaţă a acestora, care foloseşte designul plat făcut celebru de Google Now, şi a noului Notification Center din tray. Opţiunea este compatibila în acest moment doar cu versiunea Windows, OS X şi Linux urmând să primească atenţie undeva în viitor.

Dezvoltatorii software care vor fi interesaţi de optimizarea extensiilor şi aplicaţiilor Chrome vor putea profita de mai multe opţiuni de control, noile notificări permiţând, de pildă, compunerea unui răspuns la un mesaj de email sau iniţierea unei convorbiri direct din cadrul notificării, afişarea imaginilor sau a unor butoane pentru control.

Pe lângă aceste două schimbări, Google Chrome 28 repară mai multe buguri şi breşe de securitate, pe lista intrând probleme cu afişarea unor texturi în cazul WebGL, probleme cu blocarea ferestrelor pop-up şi o cale pentru iniţierea atacurilor man-in-the-middle prin SSL şi sockets.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News