Google Chrome 32: o interfaţă nouă pentru Windows 8 şi indicatoare pentru taburile cu sunet

15.01.2014
Google Chrome 32: o interfaţă nouă pentru Windows 8 şi indicatoare pentru taburile cu sunet

Din cauza ritmului susţinut şi regulat de dezvoltare care a fost adoptat de Google de la bun început, nu toate actualizările majore ale browser-ului Chrome au fost spectaculoase, iar unele au fost de-a dreptul plictisitoare. Noua versiune cu numărul 32 aduce însă o listă consistentă de opţiuni, în special pentru utilizatorii Windows 8.

Cea mai utilă facilitate nou introdusă este indicatorul pentru taburile care redau fluxuri audio, o binecuvântare pentru cei care obişnuiesc să ţină zeci de pagini Web deschise şi caută disperaţi sursa zgomotelor nedorite. Pe lângă micul difuzor care este afişat lângă butonul de închidere a tabului, Chome va semnaliza în acest loc şi taburile care folosesc camera Web sau care fac streaming către televizor prin Chromecast.

Utilizatorii Windows 8 care folosesc browser-ul Chrome în mediul grafic Modern UI primesc acum o nouă interfaţă. Asemănătoare mediului grafic oferit de Chrome OS, versiunea Modern UI a browser-ului Chrome 32 oferă acum ferestre multiple si o listă de scurtături pentru aplicaţiile Web.

Chrome 32 aduce în plus rutine de scanare pentru blocarea automată a fişierelor malware, facilitate anunţată încă din octombrie, un set nou de API-uri pentru dezvoltatori sau versiunea Beta a facilităţii Supervised Users, care permite supravegherea şi managementul traficului făcut de copii. La aceste noutăţi se adaugă şi mici cosmetizări precum modificarea culorilor paginilor de avertizare în funcţie de gravitate, certificatele SSL expirate fiind, de exemplu, semnalizate de o pagină cu fundal galben şi nu roşu ca până acum.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News