Google Chrome pentru Android a făcut saltul la versiunea 40

22.01.2015
Google Chrome pentru Android a făcut saltul la versiunea 40

După mai multe luni în stadiu beta, versiunea 40 a web browser-ului Chrome este lansată oficial în ediţie pentru dispozitive cu Android, iOS şi PC-uri Windows, conţinând o colecţie interesantă de bug fix-uri şi optimizări.

Google Chrome a făcut saltul la versiunea 40

  • Un nou bookmark manager organizat sub formă de cartonaşe, ilustrând cu imagini ultimele pagini vizitate.
  • Bara de adrese este mai mare şi conţine buton Reload sub versiunea Android Lollipop
  • Ajustarea funcţiei zoom a fost modificată pentru site-urile care folosesc headere fixe
  • Funcţionalitatea în modul offline a fost îmbunătăţită
  • Buton Close all Tabs prezent în interfaţa Google Chrome pentru tablete

Tot la capitolul noutăţi, o atingere lungă aplicată barei de adrese permite inspectarea adresei URL desfăşurată pe tot ecranul şi copierea acesteia în clipboard. Tot de aici putem ajusta şi permisiunile pentru localizare oferite site-ului respectiv.

La capitolul bug-uri, liniile verticale ce putea apărea în cazul anumitor combinaţii de pagini web şi dispozitive au dispărut, la fel şi problemele care preveneau deschiderea aplicaţiilor din Chrome atunci când opţiunea merge recent apps and tabs era activată.

Disponibilă deja pentru PC şi dispozitive cu iOS, actualizarea Google Chrome 40 este activată gradual pentru dispozitivele cu Android, urmând ca procesul să fie încheiat în cursul zilelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult