Google face investiţii considerabile într-o platformă non-Android

29.06.2018
Google face investiţii considerabile într-o platformă non-Android

KaiOS ar putea înlocui sistemul de operare Android pentru unele categorii de dispozitive.

În ciuda eforturilor depuse pentru optimizarea performanţelor şi a consumului de memorie, Android rămâne o alegere nefericită pentru echiparea telefoanelor mobile din nişa de preţuri cea mai de jos. Numite şi feature phones, telefoanele mobile non-smart sunt livrate cu firmware mai puţin sofisticat, în care funcţiile pe care le asociem de obicei cu telefoanele inteligente fie lipsesc, sau sunt aproape inutilizabile din caua proastei implementări.

Dorind să rezolve cumva acest neajuns, Google investeşte într-o platformă mobilă numită KaiOS. Sistem de operare dezvoltat exclusiv pentru telefoane low-cost, acesta nu are nimic în comun cu Android. Desigur, aici intervine Google, aducând multe din serviciile şi avantajele platformei Android.

Potrivit dezvoltatorilor KaiOS, sistemul de operare funcţionează deja cu dispozitivele unei largi varietăţi de producători şi operatori de telefonie mobilă, atât pe teritoriul Statelor Unite cât şi în multe regiuni cu economii emergente.

Printre companiile care folosesc KaiOS pentru echiparea telefoanelor mobile se numără TCL, HMD Global (compania aflată în spatele brandului Nokia de telefoane inteligente) şi Micromax.

Confirmând colaborarea, oficialii Google au declarat că intenţionează aducă serviciile şi aplicaţiile Google pe cât mai multe dispozitive, fie că vorbim de PC-uri, smartphone sau produse din categoria feature phone.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult