Google îmbunătăţeşte redarea de clipuri video la rezoluţii înalte în Chrome

14.05.2015
Google îmbunătăţeşte redarea de clipuri video la rezoluţii înalte în Chrome

Redarea de conţinut video la rezoluţii înalte şi cu o frecvenţă a cadrelor mai mare a devenit o componentă importantă a serviciilor de streaming. Din păcate, nu foarte mulţi utilizatori pot reda filmele de generaţie nouă, fie pentru că sunt limitate de conexiunile lente la internet, fie de procesoarele care nu au fost gândite pentru astfe de materiale. Pentru a îmbunătăţi performanţa consumului de astfel de clipuri video online, Google va adăuga un nou motor de redare a conţinutului multimedia direct în Chrome.

Momentan, noul algoritm se găseşte doar în varianta pentru dezvoltare a browserului. Cei care vor să testeze performanţa sporită vor trebui să descarce Chromium şi să activeze noile capabilităţi. Acest lucru se face din meniul ascuns „flags”, disponibil accesând adresa locală chrome://flags. Funcţia nouă se numeşte „New Video Renderer” şi trebuie setat ca „activ” folosind interfaţa grafică. Alternativ, accesarea întregii adrese „chrome://flags/#enable-new-video-renderer” va activa noul modul automat. Este necesară o repornire a browserului pentru ca efectele să fie vizibile.

Astfel, computerele care aveau probleme cu redarea de clipuri video de pe YouTube, sau orice alt serviciu sau player HTML5 de pe web în rezoluţii 4K/ 60FPS, 4K sau 1080p/60FPS, ar trebui să beneficieze de o experienţă superioară. Cu toate acestea, nu vă aşteptaţi la miracole. Procesoarele din generaţii mai vechi nu vor putea ţine pasul cu aceste noi formate video, deci tot va fi nevoie de un procesor realizat în ultimii ani pentru rezultate optime.

Puteţi să testaţi performanţa de redare video folosind clipul ataşat mai jos, care rulează în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă, comparând experienţa din Chrome şi experienţa din varianta de dezvoltare Chromium.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult