Google introduce funcţia „on-body detection”: păstrează telefonul deblocat în timp ce se află în buzunar

Google introduce funcţia

În curând, utilizatorii de telefoane cu sistem Android vor avea la dispoziţie o nouă opţiune pentru securitate, al cărei rol este de a uşura accesul la funcţiile Android dezactivând meniul de blocare a ecranului în anumite condiţii.

Funcţia botezată „on-body detection” presupune folosirea accelerometrului pentru a stabili dacă telefonul se află în mişcare, transportat în buzunar sau palmele utilizatorului, restectiv dacă se află în stare de repaus, aşezat undeva pe o masă. Atunci când este cazul, telefonul poate păstra dezactivat meniul Lock Screen chiar şi după stingerea ecranului, permiţând utilizatorului să reia activitatea desfăşurată fără a mai introduce codul pin sau altă comandă pentru autentificare. Practic, va trebui să trecem de meniul Lock Screen doar la prima folosire a telefonului, acesta rămânând dezactivat atât timp cât avem telefonul în mână, sau în buzunar. Doar după ce am ajuns la destinaţie şi aşezăm telefonul pe masa de birou, meniul Lock Screen este reactivat pentru a preveni accesarea neautorizată cât timp telefonul este nesupravegheat.

Desigur, comoditatea acestei funcţii vine şi cu ceva riscuri de securitate, existând riscul ca dacă telefonul este înmânat altei persoane sau furat din buzunar, meniul de blocare a ecranului să rămână dezactivat.

Funcţia „on-body detection” va fi disponibilă pe telefoanele cu Android din gama Nexus începând de săptămâna viitoare, în urma unei actualizări aduse componentei Google Play Services.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult