Google introduce o nouă aplicaţie Google Settings pentru Android

28.02.2013
Google introduce o nouă aplicaţie Google Settings pentru Android

Google introduce o nouă aplicaţie Google Settings, responsabilă de configurarea serviciilor Google pentru dispozitivele cu sistem Android.

Google face modificări în meniul Settings pentru Android

Aplicaţia instalată pe dispozitivele tuturor utilizatorilor cu ajutorul unui update automat, uneşte colecţiile de setări pentru serviciile Google+, Maps şi Search într-o singură locaţie. Spre exemplu, utilizatorii pot să modifice permisiunile şi setările de intimitate din cadrul aplicaţiei (inclusiv setările AdMob ad), respectiv să activeze funcţia de autentificare automată pentru aplicaţiile compatibile Google+, derulând o singură listă cu opţiuni.

Suplimentar, Google Settings permite utilizatorilor să descopere imediat care din aplicaţiile instalate au folosit contul Google+ pentru autentificare.

Colecţiile de setări pentru serviciile Google+, Maps şi Search sunt aduse într-o singură locaţie.

La fel ca şi meniul Settings disponibil deja pentru toate dispozitivele Android, setările listate în aplicaţia Google Settings au ataşate fraze descriptive ce au rolul de a explica fiecare opţiune în parte. Formularea aleasă este gândită astfel încât utilizatorii sunt pe de o parte încurajaţi să dezvăluie mai multe informaţii personale şi descurajaţi când se ajunge la dezactivarea anumitor funcţii ce vin activate în mod implicit, care odată oprite ar limita volumul de date statistice furnizate în mod anonim către Google, printre care şi locaţia fiecărui utilizator.

Noua aplicaţie Google Settings este distribuită deja dispozitivelor Android din lumea întreagă, fiind instalată în urma unui actualizări automate, aplicată fără a cere acordul utilizatorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult