Google lansează ghidul de migrare la Android de pe iOS

Google lansează ghidul de migrare la Android de pe iOS

Odată cu lansarea noilor modele de iPhone, Apple a lansat şi un ghid pentru tranziţia de la Android la iOS. Acum că noile Nexus 6 şi Nexus 9 cât şi versiunea 5.0 Lollipop de Android au fost prezentate, a venit rândul celor de la Google să ofere un ghid asemănător, însă în sens invers. Ghidul este destul de simplu de urmărit şi acoperă majoritatea informaţiilor importate care necesită transfer de pe un telefon pe altul.

Ghidul „Get going on Android” include patru categorii: imagini şi muzică, contacte, e-mail şi aplicaţii. Pentru imagini, Google sugerează instalarea Google+ pe iOS şi activată opţiunea de backup a imaginilor din albumul foto. Odată transferate în cloud, imaginile sund disponibile direct din albumul foto de pe dispozitivul cu Android. Pentru muzică, Google sugerează folosesirea serviciului Google Play Music pentru a stoca melodiile de pe iTunes în cloud. Acesta oferă posibilitatea de a trasnfera până la 20.000 de melodii gratuit, acestea fiind apoi disponibile pentru redare pe toate dispozitivele cu Android ale utilizatorului, de pe orice dispozitiv cu iOS şi chiar PC-uri.

Pentru transferul contactelor, Google se sugerează utilizatorii să folosească serviciul iCloud realizat de Apple pentru a exporta întreaga agendă telefonică în format vCard. Aceasta poate apoi fi contopită cu agenda de pe Gmail, transferul fiind făcut automat atunci când telefonul cu Android este conectat la internet.

Pentru e-mail totul este mult mai simplu. Utilizatorii de Gmail pot folosi aplicaţia dedicată care vine preinstalată pe Android sau pot opta pentru clienţii de mail ai altor servicii precum Yahoo descărcând alte aplicaţii de acest gen. De asemenea, Google sugerează dezactivarea mesajelor iMessage de pe dispozitivul de pe care utilizatorii migrează.

Din păcate pentru aplicaţii nu există soluţii tocmai elegante. În cazul în care aplicaţia dorită a fost cumpărată de pe AppStore, aceasta va trebui cumpărată din nou şi de pe Google Play Store. Singurele aplicaţii care pot fi „transferate” de pe iOS pe Android sunt cele gratuite şi cele bazate pe abonamente lunare, care necesită conturi separate pentru autentificare.

Puteţi consulta ghidul accesând pagina oficială Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult