Google lansează YouTube Kids, o aplicaţie de Android pentru părinţi şi copii

20.02.2015
Google lansează YouTube Kids, o aplicaţie de Android pentru părinţi şi copii

Google a anunţat că va lansa o nouă aplicaţie exclusivă platformei Android. Aceasta se numeşte YouTube Kids şi va livra exclusiv conţinut video dedicat copiilor. Vorbim despre emsiuni şi clipuri video care includ conţinut educativ, sau care sunt orientate către copii cu vârste până în zece ani. Lansarea va avea loc foarte curând şi chiar dacă nu este clar dacă accesul va fi gratuit sau nu, există deja zvonuri despre un abonament lunar.

YouTube Kids va oferi o interfaţă simplificată, cu butoane mari şi bine definite, pentru a putea fi recunoscute mai repede de copii. Imaginile şi pictogramele sunt foarte importante, întrucât sunt şanse mari ca utilizatorii principali ai software-ului să nu poată citi încă. Avantajele unei astfel de aplicaţii sunt destul de clare: părinţii vor putea găsi mai uşor conţinut pentru copiii lor şi nu va mai exista nelinişte atunci când copiii sunt lăsaţi să navigheze pe YouTube. Conţinutul destinat utilizatorilor peste 10 ani este eliminat din start, fiind păstrat doar cel relevant. Noua aplicaţie va refuza să ofere rezultate pentru căutări care nu sunt aprobate de Google în această limită de vârstă.

Informaţii despre YouTube Kids au apărut încă de anul trecut, iar lansarea aplicaţiei pare să aibă legătură cu achiziţia companiei Toontastic, care realizează clipuri video şi aplicaţii pentru copii. De asemenea, Google a realizat câteva sondaje în trecut care făceau referinţă la o aplicaţie YouTube care să servească exclusiv conţinut „family friendly”. Acelaşi sondaj făcea referire şi la un abonament lunar de 4,99 dolari pentru acces la un asemenea serviciu, însă Google nu a anunţat nimic în mod oficial despre un asemenea plan. Având în vedere declaraţiile din ultima vreme ale oficialilor companiei, subscripţia lunară pentru înlăturarea reclamelor nu ar fi deloc ieşită din comun.

Nu în ultimul rând, YouTube Kids va integra pe lângă algoritmul de filtrare şi limitările standard şi opţuiunea de a seta timpul maxim de utilizare a acesteia. Părintele poate să stabilească o parolă pentru această setare, iar la finalul timpului, accesul la conţinut video este restricţionat. Google va lansa YouTube Kids luni, pe 23 februarie, momentan doar pe sistemul de operare Android. Mai mult ca sigur că vom vedea acest serviciu şi pe alte platforme în viitor, în cazul în care această versiune are succesul dorit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult