Google Maps oferă acum navigaţie fără internet

11.11.2015
Google Maps oferă acum navigaţie fără internet

Google a promis în cadrul conferinţei de I/O 2015 că va oferi posibilitatea de a descărca hărţile de pe Google Maps pe telefoane şi tablete şi că acestea vor putea fi apoi folosite pentru navigaţie turn-by-turn. Ei bine, acel moment a venit, cea mai recentă versiune a aplicaţiei pentru Android oferind această capabilitate. Această mişcare va propulsa cu siguranţă aplicaţia spre noi utilizatori, care preferau să apeleze la alte soluţii offline pentru a evita consumul de date excesiv.

Până în prezent, hărţile stocate pe dispozitiv puteau fi doar explorate, pentru a te orienta atunci când nu ai o conexiune la internet, însă acum vei putea realiza rute pentru navigaţie folosind orice tip de deplasare. Poţi crea rute pentru mers pe jos, pentru condus sau chiar rute folosind transportul în comun, în acelaşi fel în care funcţionează şi atunci când este pornit internetul. Singurul dezavantaj real este lipsa traficului în timp real.

Poţi descărca pe telefon sau tabletă hărţi pentru oraşele preferate sau pentru o întreagă zonă de pe hartă. Atunci când conexiunea la internet se întrerupe, aplicaţia trece automat în modul offline şi asigură continuarea traseului urmat. Hărţile sunt disponibile pentru download doar atunci când există o conexiune WiFi, însă cei care doresc să le descarce folosind conexiunea de date de la operatorii telecom pot alege să facă asta.

Momentan, Google lansează noua versiune a aplicaţiei Maps pe Android, actualizarea fiind lansată treptat pentru toţi utilizatorii. Unii au deja acces la aceasta, în timp ce restul vor trebui să aştepte câteva zile. Cei care folosesc sistemul de operare iOS vor primi navigaţie offline în Google Maps mai târziu, singura declaraţie oficială fiind că noua versiune va fi lansată pe dispozitive Apple „în curând”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult