Google ne propune să folosim scrisul ˝de mână˝ în locul tastaturii de Android

16.04.2015
Google ne propune să folosim scrisul ˝de mână˝ în locul tastaturii de Android

Găsită în magazinul Play Store folosind termenii Google Handwriting Input for Android, aplicaţia propusă ca alternativă pentru tastatura de Android ne permite să introducem text scriind direct pe suprafaţa ecranului.

Recent adăugată în magazinul Play Store, aplicaţia Google Handwriting Input for Android poate interpreta atât literele ˝de tipar˝ cât şi scrisul ˝de mână˝, dicţionarul folosit pentru funcţia de auto-corectare compensând pentru o bună parte din erorile caligrafice. În total sunt suportate 82 limbi, printre care şi româna. Aplicaţia poate descifra inclusiv emoticoanele desenate de mână, convertite automat în formă grafică.

Google ne propune să folosim scrisul ˝de mână˝ în locul tastaturii de Android

Atât timp cât ecranul este suficient de spaţios putem scrie notiţe şi cu degetele, însă pentru interpretarea precisă a scrisului de mână este de preferat să folosim un stylus.

Totuşi, un aspect demn de îngrijorare este faptul că interpretarea şi auto-corectarea scrisului de mână sunt realizate cu ajutorul serverelor Google, textul introdus putând fi, teoretic, interceptat.

Aplicaţia Google Handwriting Input for Android poate fi descărcată gratuit din magazinul Play Store pe orice dispozitiv care foloseşte versiunea Android 4.0.3, sau mai nouă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult