Google Now poate fi înlocuit cu Cortana pe Android

11.08.2015
Google Now poate fi înlocuit cu Cortana pe Android

Versiunea pentru Android a serviciului Cortana, momentan disponibil doar în stadiu beta, poate fi acum accesat mult mai uşor. Scurtătura pentru Google Now poate fi acum reconfigurată pentru a porni serviciul Microsoft, oferind căutări şi informaţii folosind serviciul Bing. Acesta pare a fi doar un nou pas către integrarea mai multor servicii Microsoft în experienţa de utilizare a sistemului de operare Android.

Pe dispozitivele care au serviciul Cortana instalat, gestul de apăsare lungă a butonului Home este urmat de alegerea între acesta şi Google Now. Cei care doresc să aibă mereu opţiunea de a folosi Google Now pot să depună efortul de a alege de fiecare dată aplicaţia preferată, însă cei care preferă Cortana, o vor putea seta ca scurtătură implicită. Desigur, există şi limitări, care împiedică serviciul Microsoft să preia toate funcţiile alternativei de la Google.

Activarea vocală folosind comanda „Hey, Cortana” nu funcţionează în afara aplicaţiei, întrucât serviciul Google Now controlează comenzile vocale de acest gen şi se aşteaptă să audă „OK, Google”, însă este posibil ca Microsoft să găsească o alternativă în viitor. Cortana în varianta beta poate fi testată doar de către utilizatorii sistemului de operare Android din Statele Unite care se înscriu pe site-ul Microsoft, în urma unui chestionar. Microsoft oferă acces treptat participanţilor, însă simpla înscriere nu garantează accesul la acest serviciu înainte de lansarea sa oficială. Instrucţiunile de instalare sunt trimise pe e-mail tuturor celor selectaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult