Google pregăteşte o actualizare importantă pentru aplicaţia de captură foto din Android

02.04.2014
Google pregăteşte o actualizare importantă pentru aplicaţia de captură foto din Android

În luna noiembrie a anului trecut, au ieşit la iveală o serie de informaţii conform cărora Google a intenţiona să îmbunătăţească semnificativ captura foto oferită în mod implicit de sistemul de operare Android şi să implementeze o serie de facilităţi pe care producătorii de telefoane şi le dezvoltă în prezent singuri. Conform unor surse anonime citate de Engadget, lista de îmbunătăţiri va fi mai mare şi va aduce câteva opţiuni foarte interesante.

Google a experimentat în toamna anului trecut cu o serie de opţiuni noi pentru captura foto, însă acestea nu au fost gata la timp pentru implementarea în Android 4.4. Conform unor modificări observate în codul sursă Android, compania intenţionează să ofere captură în format brut RAW, rutine software mult mai performante pentru captura în rafală, control mai bun al post-procesării,  rate de transfer superioare necesare pentru deja amintita captură RAW şi algoritmi superiori pentru detecţia feţelor în timpul capturii foto sau video.

Pe lângă aceste noutăţi ceva mai tehnice, sursele citate de Engadget afirmă că Google pregăteşte şi o serie de opţiuni noi pe placul utilizatorilor obişnuiţi. Viitoarea aplicaţie pentru captură foto din Android va oferi opţiuni de înceţoşare a fundalului pentru imitarea profunzimii de câmp reduse a obiectivelor DSLR cu diafragmă mare, adică ceea ce oferă Duo Camera de pe noul HTC One M8, fotografii panoramice la rezoluţie mai mare şi un mod Photo Sphere îmbunătăţit.

Viitoarea aplicaţie foto va oferi o interfaţă software de programare care va permite scrierea unor module de post-procesare şi extinderea pe această cale a efectelor sau filtrelor foto. În final, Google a revizuit modul de afişare a informaţiilor capturate de cameră şi va oferi o acoperire integrală a încadrării reale a obiectivului.

Se pare că aplicaţia foto va fi oferită separat prin intermediul serviciului Google Play Services, ceea ce înseamnă că utilizatorii se vor putea bucura de ea fără să fie nevoiţi să aştepte actualizările software oferite de producătorii telefoanelor mobile.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News