Google promite să îmbunătăţească securitatea aplicaţiilor de Android

05.05.2016
Google promite să îmbunătăţească securitatea aplicaţiilor de Android

Descrisă drept prima iniţiativă de acest gen, Google Play App Security Improvement Program acţionează pe două fronturi, furnizând dezvoltatorilor informaţii care să ajute la crearea de aplicaţii mai sigure şi emiţând alerte atunci când aplicaţiile sunt trimise în Play Store pentru validare, semnalând eventuale probleme de securitate.

Potrivit Google, toate aplicaţiile de Android vor fi scanate şi verificate pentru „siguranţă şi securitate” înainte de a fi acceptate în magazinul Google Play. Fără a se limita la aplicaţiile nou adăugate, noile filtre iau în vizor şi aplicaţiile existente în Play Store, evidenţiind posibile probleme de securitate şi notificând dezvoltatorii acestora atunci când sunt descoperite abateri. De asemenea, chiar şi după acceptarea în Play Store, aplicaţiile vor fi inspectate „continuu” pentru a împiedica eventuale abuzuri.

Dezvoltatorii software ale căror aplicaţii sunt marcate ca fiind nesigure vor primi prin email alerte  automate din partea Google Play Developer Console. Mesajul va conţine link-uri către pagina de suport Google, unde pot fi găsite recomandări pentru securizarea aplicaţiilor. În timp ce aplicaţiile nou introduse pot fi retrimise şi validate în câteva ore, pentru cele deja prezente în Play Store remedierea problemelor va fi impusă în regim de urgenţă, cu o limită de timp a cărei depăşire duce la excluderea aplicaţiei vizate din catalogul Google Play.

Citeşte şi Google pune reclame în Play Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult