Google şi-a completat oferta de aplicaţii de birou pentru iOS cu Slides

26.08.2014
Google şi-a completat oferta de aplicaţii de birou pentru iOS cu Slides

iPad este încă cea mai apreciată tabletă în mediul business, iar Google nu vrea să rămână în urma celor de la Apple sau Microsoft cu soluţiile sale concepute pentru utilizatorii din acest mediu. La patru luni după anunţarea aplicaţiilor Docs şi Sheets, compania a lansat produsul Slides pe platforma iOS şi a adăugat în cadrul tuturor celor trei produse şi compatibilitatea cu formatele Microsoft Office.

Cea mai importantă şi puternică suită de aplicaţii de birou disponibilă în acest moment pe platforma iOS este Microsoft Office, aceasta fiind urmată de pachetul iWork de la Apple. Google afirmă că serviciul Google Drive for Work se bucură de tot mai multă apreciere şi primeşte săptămânal circa 1800 de clienţi noi, iar compania se pare că nu vrea să rateze această oportunitate şi încearcă să-şi ajungă din urmă rivalii.

Google a lansat iniţial aplicaţiile dedicate Docs şi Sheets pe platformele Android şi iOS, acestea fiind urmate ulterior de produsul Slides pentru Android. Cu două luni întârziere, aplicaţia pentru vizionarea şi editarea prezentărilor a sosit şi pe iOS, alăturându-se astfel editoarelor de text şi foi de calcul tabelar.

Odată cu lansarea Slides pentru iOS, Google a actualizat şi vechile Docs şi Sheets. Acestea oferă acum compatibilitate cu fişierele Word şi Excel, asigurând astfel interoperabilitatea cu cea mai populară suită de aplicaţii de birou. Pe lângă deschiderea, editarea şi salvarea fişierelor Word, Excel şi PowerPoint, aplicaţiile oferă şi o interfaţă îmbunătăţită si facilităţi noi, cum ar fi de pildă vizualizarea graficelor sau căutarea şi înlocuirea de text în Sheets.

Google Docs, Sheets şi Slides pentru iOS sunt compatibile cu telefoanele şi tabletele Apple şi pot fi descărcate gratuit din App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News