Google Translate a primit suport pentru 13 noi limbi. Serviciul acoperă acum 99% din populaţia online

18.02.2016
Google Translate a primit suport pentru 13 noi limbi. Serviciul acoperă acum 99% din populaţia online

Google a anunţat că serviciul său de traduceri Translate suportă acum 13 noi limbi şi acoperă 99% din populaţia online. Numărul total de limbi disponibile în Google Translate a ajuns la 103.

Noile limbi adăugate sunt: amharică, corsicană, frisiană, kirghiză, hawaiană, kurdă, luxemburgheză, samoană, galică scoţiană, shona, sindhi, pashto şi xhosa.

Potrivit companiei, noile limbi oferă acces la Google Translate pentru 120 milioane de oameni.

Cu ocazia anunţului, compania a oferit şi o statistică: până acum, 3 milioane de oameni au contribuit pe platformă cu aproximativ 200 milioane de cuvinte traduse.

Google Translate a fost lansat în 2006 cu suport pentru engleză, rusă, arabă şi chineză. Pentru ca o nouă limbă să fie adăugată în serviciu, aceasta trebuie să îndeplinească câteva condiţii. Printre acestea se numără: să fie scrisă şi să fie disponibile pe internet suficiente traduceri din aceasta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult