Google va anunţa un nou program de actualizare pentru terminalele Nexus, afirmă zvonurile

Google va anunţa un nou program de actualizare pentru terminalele Nexus, afirmă zvonurile

Conferinţa Google I/O va avea loc în cursul ultimelor două zile lucrătoare ale acestei săptămâni, iar anunţarea viitoarei versiuni M a sistemului de operare Android pare deja sigură. Ca de obicei, zvonurile continuă să curgă, iar unul afirmă că Google va anunţat un nou program de actualizare pentru terminalele din gama Nexus.

Această informaţie a fost publicată de către Android Police, care afirmă că sursa este una de încredere care este la curent cu planurile companiei. Ca de obicei, va trebui să aşteptăm evenimentul Google I/O pentru a verifica validitatea informaţiilor, însă acestea par plauzibile.

Conform noului plan de actualizare pentru terminalele Nexus care va fi anunţat de către Google, telefoanele şi tabletele din această gamă vor beneficia de actualizări software timp de doi ani de la data lansării. Această perioadă va fi suplinită de încă un an în care vor fi reparate doar eventualele breşe de securitate descoperite în acest interval, perioada extinsă de suport software întinzându-se astfel pe o durată de trei ani.

Actualizările de securitate vor fi asigurate pentru un interval de cel puţin 18 luni pentru produsele Nexus vândute prin intermediul Google Play, în cazul neconcordanţelor dintre cele două perioade garantate de actualizare urmând să fie aleasă perioada cea mai îndelungată. Acest plan de actualizări va fi folosit nu doar pentru produsele Nexus care urmează să fie lansate, ci şi pentru cele deja existente.

Dacă acest plan de actualizare se va adeveri, anul acesta ne vom despărţi definitiv de terminalele Nexus 7 2012 şi Nexus 4. Lansate în lunile iulie, respectiv octombrie 2012, acestea au depăşit deja perioada de actualizare software, beneficiind totuşi de bonificaţia Android 5.1. Acestea nu vor mai primi actualizarea Android M, iar perioada extinsă de actualizări de securitate va înceta din vară, respectiv toamnă.

Nici Nexus 10 nu va face saltul la Android M, acesta fiind lansat tot în octombrie 2012, însă perioada mai mare de disponibilitate în Google Play îi va asigura o perioadă de actualizări de securitate până în aprilie 2016.

Nexus 7 2013 şi Nexus 5 au fost lansate în iulie, respectiv octombrie 2013, ceea ce înseamnă că acestea vor face trecerea la Android M, dar aceasta va fi şi ultima mare actualizare software pentru ele. Cât de reale sunt aceste informaţii, rămâne de văzut în cadrul evenimentului Google I/O, care va avea loc în zilele de 28 şi 29 mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News