Hangouts primeşte integrare cu agenda telefonică în noul update

10.12.2014
Hangouts primeşte integrare cu agenda telefonică în noul update

Aplicaţia de chat de pe Android, Hangouts, a primit un update important, care adaugă mai multe funcţii noi, dar le şi îmbunătăţeşte pe cele deja existente. Google vrea ca Hangouts să devină la un moment dat pricipala metodă de interacţiune bazată pe text, voce şi video a utilizatorilor de Android (şi nu numai) şi încearcă să ofere tot ce ne-am putea dori de la un asemenea serviciu.

În primul rând, asemeni Facebook Messenger şi Hangouts include aşa numitele „abţibilduri”, iar Google tocmai a lansat încă 16 pachete de astfel de imagini care pot fi trimise sub formă de mesaje. Apelurile video au primit de asemenea atenţie de data aceasta, primind suport pentru filtre. Acestea vin în câteva „arome” obişnuite precum sepia, vignette şi alb-negru.

De asemenea, Hangouts este acum integrat cu agenda telefonică a utilizatorului, putând intra în contact prin intermediul aplicaţiei cu oricine din agendă. Există însă câteva condiţii care trebuie îndeplinite înainte să poţi face asta. În primul rând, trebuie să ai un contact în agendă cu numărul de telefon al persoanei pe care doreşti să o contactezi. Apoi, persoana respectivă trebuie să aibă numărul ataşat de contul Google. În final, persoana respectivă trebuie să aleagă din meniul de intimitate să ofere accesul la această informaţie pentru a putea fi găsită prin Hangouts.

În cele din urmă, mesajele efective au fost îmbunătăţite. Google a integrat acum un contor care oferă informaţii despre disponibilitatea interlocutorilor. De fiecare data cand întrebi dacă un utilizator este online, serviciul va oferi data şi ora la care acesta a fost logat. De asemenea, atunci când eşti întrebat „unde eşti?”, apare un buton care oferă posibilitatea de a integra geo-locaţia actuală direct în mesaje.

Update-ul pentru Hangouts se face direct din Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult