HTC promite actualizări rapide pe modelul One A9

21.10.2015
HTC promite actualizări rapide pe modelul One A9

HTC ne informa săptămânile trecute că nu poate ţine pasul cu ritmul alert al actualizărilor de pe dispozitivele Nexus. Ceva s-a întâmplat între acel moment şi prezent, întrucât noul compania a anunţat că noul HTC One A9 va primi toate actualizările oficiale care apar pe dispozitivele Google la scurt timp după acestea. Desigur, nu toţi cei care cumpără un astfel de model vor avea acces la noile versiuni de software în acelaşi timp.

Conform declaraţiilor făcute de către reprezentanţii HTC, compania va lansa actualizările pentru modelul One A9 în maximum 15 zile după ce acestea apar pe terminalele oficiale de la Google (Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, etc.). Condiţia pentru acces rapid la actualizări este una singură: este necesară cumpărarea unui model fără contract, întrucât operatorii vor îngreuna procesul de lansare al noului software. De asemenea, acest anunţ a fost făcut în Statele Unite şi nu este încă destul de clar dacă această strategie va fi aplicată şi în restul lumii. Din păcate, având în vedere istoria companiei cu actualizările software pe dispozitive mai vechi, va trebui să aşteptăm până când va livra primul pachet software pentru a ne convinge.

HTC one A9 este primul smartphone non-Nexus care se va lansa cu Android 6.0 Marshmallow şi unul dintre puţinele smartphone-uri de pe piaţă care vor dispune de noul software de la Google. Deşi companii precum Samsung şi Sony au confirmat că vor aduce noul software pe terminalele mai vechi, momentan doar LG a oferit o fereastră de lansare a actualizării pentru modelul G4. Având în vedere că acest pachet încă nu s-a lansat, iar HTC One A9 poate fi deja comandat, acesta este primul smartphone Android 6.0 de pe piaţă care nu face parte din familia Nexus. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult