Hykoo: o aplicaţie pentru poezii în format video

22.04.2015
Hykoo: o aplicaţie pentru poezii în format video

În cazul în care Instagram, Vine, Coub şi zecile de aplicaţii pentru mobile care oferă posibilitatea de a realiza clipuri scurte nu erau de ajuns, acum există Hykoo. Aceasta doreşte să trezească simţurile artistice ale utilizatorilor, oferindu-le funcţii ceva mai avansate decât concurenţa, cu posibilitatea de editare amănunţită a materialelor. Ideea din spatele aplicaţiei este foarte interesantă, iar integrarea cu reţelele de socializare existente asigură popularizarea materialelor instant, direct către publicul ţintă.

Ideea din spatele Hykoo este poezia japoneză de tip haiku adaptată în format video. Aceasta este caracterizată prin durata scurtă şi mesajele cu dublu înţeles, care par a fi reprezentate corect în noua aplicaţie. Hykoo te îndeamnă să creezi trei secvenţe video scurte şi să adaugi text peste fiecare dintre acestea. Primele două sunt de dimensiuni scăzute, în timp ce utlima este puţin mai lungă. Astfel, mesajul în format text poate fi completat de imaginile din spate, realizând un clip „poetic” de maximum 12 secunde.

Spre diferenţă de Vine şi alte servicii de acest gen, Hykoo oferă la final posibilitatea de editare a materialelor. Textul poate fi modificat ori de câte ori doreşte utilizatorul înainte să se decidă pe care să îl păstreze. Întregul clip poate de asemenea să primească deasupra un filtru de culoare, nu foarte diferit de ceea ce oferă Instagram în aplicaţia sa. Acestea sunt cinci la număr: B/W, Haru, Natsu, Aki şi Fuyu. Deşi primul este un clasic filtru alb-negru, celelalte patru au nume inspirate din limba japoneză şi reprezintă cele patru anotimpuri.

Probabil că Hykoo va atrage un public cu înclinaţii artistice, întrucât nu permite nici flexibilitatea Instagram, nici spontaneitatea Vine. Materialele finale pot fi publicate pe Facebook, Twitter şi Instagram, cât şi pe reţeaua de socializare proprie Hykoo. Aplicaţia oferă şi posibilitatea de a salva creaţiile offline, pentru publicare manuală pe alte servicii. Hykoo este disponibil gratuit chiar acum pe AppStore. O variantă de Android este în dezvoltare, însă nu există o dată de lansare pentru aceasta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult