Instagram lansează suportul pentru mai multe conturi simultan

10.02.2016
Instagram lansează suportul pentru mai multe conturi simultan

Probabil că majoritatea utilizatorilor de Instagram nu simt nevoia de a folosi mai multe conturi în paralel, însă există o minoritate vocală în rândul fanilor reţelei de socializare care cer o astfel de funcţionalitate pentru aplicaţia pentru mobile. Singurele soluţii până în prezent erau fie delogarea contului la fiecare schimbare, fie utilizarea în paralel ale unor aplicaţii neoficiale. De acum îns, această funcţie se regăseşte în aplicaţia oficială pentru toţi utilizatorii.

Facebook a anunţat că începând cu versiunea 7.15 a aplicaţiei pentru iOS şi Android, lansată zilele trecute, oricine doreşte să folosească mai multe conturi de Instagram, o poate face cu doar câteva apăsări de butoane. Având în vedere că în ziua de azi fiecare site, afacere şi animal de companie deţine un astfel de cont de socializare, probabil că vor fi destui interesaţi să jongleze între conturi.

Pentru a beneficia de această funcţionalitate, nu trebuie decât să adaugi conturile dorite din meniul de setări, iar apoi de pe pagina personală de profil să selectezi noul meniu „drop-down”, care selectează contul activ. Tranziţia se face instant, toată activitatea din cadrul aplicaţiei fiind realizată sub identitatea selectată.

Probabil că cei mai fericiţi sunt angajaţii în domeniul comunicării online, care au în gestiune conturile de socializare ale companiilor pentru care lucrează. Instagram devine o platformă din ce în ce mai populară pentru branduri, iar Facebook încearcă să ofere utilizatorilor funcţiile de care au nevoie pentru a rămâne interesaţi de produsele sale.

Actualizarea la versiunea 7.15 este deja disponibilă în Play Store şi AppStore, însă este posibil ca funcţia să nu fi ajuns încă la toţi utilizatorii. Lansarea de funcţii noi se face de obicei în valuri, deci dacă nu aveţi încă aceste opţiuni în meniu, va trebui să mai aşteptaţi câteva zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult